نایت ملودی » سلامت » سلامت خانواده » پیشگیری و بیماری ها » آیا از جرم گوش خود شاکی هستید

مدیر تحقیقات بخش گوش‌شناسی در درمانگاه چشم و گوش Mount Sinai، Ana Kim، معتقد است آخرین کاری که باید برای تمیز کردن جرم گوش استفاده کنید، استفاده از گوش‌پاک‌کن است.

 

جرم گوش

جرم گوش

چرا نباید از گوش‌پاک‌کن استفاده کنیم؟
جرم گوش ترکیبی از دو ماده است؛ یکی ماده موم مانندی است که از گوش بیرون می‌آید و توسط غدد چربی بدن تولید می‌شود تا پوست گوش را نرم نگه دارد و دیگری، سلول‌های مرده پوست که از پوست‌ریزی کانال گوش شما به وجود می‌آیند. اگرچه به نظر نمی‌رسد که گوش‌ها خودشان را تمیز کنند؛ اما گوش‌ها طوری طراحی شده‌اند که از طریق خارج کردن جرم گوش از کانال گوش، خودشان را تمیز کنند.

 

در نتیجه زمانی که یک گوش‌پاک‌کن را داخل کانال گوش فرو می‌برید، این امر فرآیند پوست‌ریزی طبیعی پوست را مختل می‌کند و در واقع باعث می‌شود که گوش شما جرم بیشتری تولید کند. علاوه بر این، به مرور زمان، ممکن است جرم گوش را دوباره به داخل کانال گوش بازگردانید و یک مانع بزرگ ایجاد کنید که تنها توسط پزشک متخصص از بین می‌رود.

 

با توجه به این نکات، به هیچ وجه از روش‌های دیگری شبیه گوش‌پاک‌کن برای تمیز کردن جرم گوش استفاده نکنید. Maria Suurna، استادیار رشته گلو و بینی کالج Weill Cornell Medical، می‌گوید وی بیمارانی داشته که از سنجاق‌سر و لوازم مشابه برای تمیز کردن جرم گوش استفاده می‌کردند. علاوه بر این استفاده از این لوازم، فرآیند پوست‌ریزی طبیعی گوش را مختل می‌کند، بلکه به مرور زمان گوش‌هایتان را نیز مسدود می‌کند. همچنین استفاده از لوازم تیز در گوش ممکن است پرده گوشتان را نیز پاره کند.

 

یکی دیگر از روش‌های نادرست برای تمیز کردن گوش استفاده از شمع برای آب کردن جرم گوش و سپس تمیز کردن آن با آب و سرنگ است. Kim می‌گوید استفاده از این روش آسیب بیشتری به گوش وارد می‌کند. گرما ممکن است پرده گوشتان را بسوزاند و موم شمع ممکن است در گوشتان گیر کرده و مشکلات جدی‌تری به وجود آورد. به نظر می‌رسد استفاده از آب برای تمیز کردن گوش راه درست و بی‌خطری است؛ اما ممکن است آب در گوشتان و پشت جرم گوش گیر کند یا جرم گوش به دلیل رطوبت، متورم شود.
بهترین روش برای تمیز کردن جرم گوش
با توجه به موارد بالا، جالب است بدانید که یک روش درست و بی‌خطر برای تمیز کردن گوش وجود دارد. Kim‌ می‌گوید قبل از رفتن به حمام، یک یا دو قطره آب‌اکسیژنه داخل گوش بریزید. آب‌اکسیژنه ماده چسبناک را در خود حل کرده و باعث می‌شود به هنگام حمام کردن، جرم گوش شسته شود. اگر این کار را یک‌بار در ماه انجام دهید، باعث می‌شود که کانال گوش باز بماند. گاهی اوقات وجود پوست خشک در گوش باعث می‌شود که جرم بیشتری تولید شود. اگر فکر می‌کنید پوست داخل گوش خشک است، روزانه یک قطره روغن گلیسیرین داخل گوش بریزید تا پوست گوش مرطوب شود.

 

با این همه اگر پرده گوش شما سوراخ است یا قبلاً جراحی گوش انجام داده‌اید، هرگز از روش‌های گفته‌شده استفاده نکنید؛ زیرا ریختن آب‌اکسیژنه یا روغن گلیسیرین داخل گوش ممکن است باعث عفونت یا سرگیجه شود. به جای این روش‌ها بهتر است از یک حوله کوچک برای تمیز کردن کانال گوش بیرونی استفاده کنید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر گوش شما بیش از اندازه جرم تولید می‌کند، بهتر است هر ۶ ماه یک‌بار به یک پزشک متخصص گوش، حلق، بینی مراجعه کنید و از او بخواهید تا با استفاده از ابزار خاص، جرم گوش شما را تمیز کند.

تاریخ: 15 ژانویه 2015
نویسنده: رضا ایرانی
نظرات
نام و نام خانوادگی  
آدرس ایمیل  
آدرس سایت