نایت ملودی » اخبار » اقتصاد » نرخ طلا همچنان افزایش می یابد؟!i!i!

هنوز از یادها نرفته است که  چند هفته پیش، زمزمه های  تعیین نرخ طلا با ارز مبادله ای در بازار پیچید.خبری که می توانست باعث افزایش نجومی قیمت طلا شود.این خبری بودکه محمد کشتی آرای ، رئیس اتحادیه طلا  کل کشور اعلام کرد.

در آن روزها رئیس سابق  اتحادیه طلا و جواهر استان تهران با اشاره به اثرات منفی محاسبه قیمت طلا با ارز مبادله ای گفت: پس از تبادل نظر با فعالان و رؤسای اتحادیه های شهرستان ها به این نتیجه رسیدیم که این کار قابل اجرا نیست.
احمد وفادارهمچنین گفت : از طرف اتحادیه کشوری طلا و جواهر، فکسی با مضمون تعیین قیمت طلا بر مبنای ارز مبادله ای برای ما ارسال شد و آقای کشتی آرای در جواب سوال ما گفت که به من اعلام شده که این کار انجام شود و بنده آن را ابلاغ کردم.

63017_187وی افزود: بنده گفتم آیا بانک مرکزی طلا و سکه را به قیمت ارز مبادله ای عرضه می کند، ایشان گفت نه اما گفته اند که این کار باید انجام شود.

اما هنوز مدتی از انتشار این خبر نگذشته بود که به دلیل بالا رفتن حجم اعتراضات، این خبر تکذیب شد و رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در پاسخ به این سؤال که آیا طرح محاسبه قیمت طلا و سکه بر مبنای ارز مبادله‌ای اجرا خواهد شد، گفت: تعیین قیمت طلا و سکه بر مبنای ارز مبادله‌ای منتفی است و قیمت‌ها مانند گذشته محاسبه می‌شود.

البته پیش از این نیز در بحبوحه آشفتگی بازار خودرو و درحالی که خودروهای تولید داخل روز به روز با افزایش قیمت مواجه می شوند و مگان مرز ۶۰ میلیون را رد کرده و پراید ۱۶ میلیونی شده، دولت و رئیس جمهور توافق کردند که قیمت خودرو با ارز مبادله ای محاسبه شود که این تصمیم نیز نتیجه ای جز گرانی بیشتر خودرو ها در پی نخواهد داشت.

حالا اما در حالی که بازارهای مختلف هنوز روزهای گرانی را می گذرانند وسردرگمی های قیمتی از بازار خودرو گرفته تا بازار تلفن همراه و لپ تاپ همه و همه،  فروشندگان  و متقاضایان را سرگردان کرده است، معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به آغاز پرداخت ارز مبادله‌ای به اولویت ۹ کالایی، اعلام کرده: هم‌اکنون واردات خودرو، گوشی تلفن همراه، فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره و لپ‌تاپ مشمول دریافت ارز مبادله‌ای هستند، ضمن اینکه تقاضای بلاتکلیفی از سمت واردات رسمی برای دریافت ارز وجود ندارد.

تا به این ترتیب شاید کمی از بار گرانی ها کاسته شود . کیومرث فتح‌اله کرمانشاهی درباره دادن ارز مبادلاتی به طلا  اعلام کرده است: هرچه واردات فلزات گرانبها بیشتر باشد، به نفع کشور است؛ چرا که طلا به عنوان پشتوانه پولی و ارزی کشور عمل می‌کند و البته واردات آن از این پس مشمول دریافت ارز مبادلاتی‌ خواهد شد.

وی ادامه داد: در اولویت ۹ کالایی، براساس فهرست ارایه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و تائید نهایی از سوی بانک مرکزی، کالاهای نهایی بادوام و غیرلوکس از جمله گوشی تلفن همراه، لپ‌تاپ، خودروهای سواری تا ۲۵۰۰ سی‌سی، تراشه‌های مخابراتی، تجهیزات کامپیوتر، برخی از وسایل حمل و نقل، یراق‌آلات مبلمان، برخی الکترودها، برخی اقلام لوازم خانگی در زمره اولویت ۹ کالایی قرار می‌گیرند.

کرمانشاهی همچنین تاکید کرد: برخی دستگاههای تقویت‌کننده، چیلر جذبی، برخی اقلام مرتبط با آتش‌نشانی، چوب‌های متراکم، آسانسور، برخی از انواع پرژکتور، ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، برخی از انواع دوربین، زمان‌سنج‌ها، شیشه‍آلات، سایر دستگاههای آزمایشگاهی و فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره نیز از جمله کالاهایی هستند که ارز مبادله‌ای دریافت خواهند کرد.

به این ترتیب ، به نظر می رسد تلاش هایی در راه است تا آرامش ارزی را به بازهای اقتصادی باز گرداند.آرامشی که مدت هاست دور است.

بعد از اعلام این خبر اما بلافاصله بانک مرکزی تلاش خود را برای خارج کردن طلا از فهرست کالاهایی که ارز مبادله ای می گیرند آغاز کرد.

سرانجام ،رایزنی و تلاش بانک مرکزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت نتیجه داد و در تصمیمی جدید، ناگهان طلا از فهرست اولویت ۹ کالایی حذف شد و برهمین اساس، به شمش طلا ارز مبادلاتی تعلق نخواهد گرفت!

این در حالی بود  که پیش بینی می شد با اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات شمش طلا، قیمت سکه به گفته فعالان و مسئولان صنفی این کالا، ۳۰۰ هزار تومان در بازار کاهش یابد و به نظر می رسد دولتی ها نمی خواهند بازار سکه و طلا روی آرامش را ببیند!

در هر حال باید منتظر ماند و دید نتیجه این تصمیات جدید که مدام تغییر می کنند چه تاثیری بر بازار خواهد داشت؟

نظرات
نام و نام خانوادگی  
آدرس ایمیل  
آدرس سایت