مرتبط با این مطلب
نایت ملودی » سلامت » سلامت خانواده » سلامت کودک و نوجوان » راهنمای انتخاب صندلی مناسب کودک

در‌مورد صندلی خودروی کودک چه اطلاعاتی دارید؟ آیا این اطلاعات برای بهترین انتخاب، کافی است؟

اگر به ‌تازگی‌ بچه‌دار شده‌اید، احتمالا با جای او درون خودرو، دائما مشکل دارید و از بس‌ که کودک‌تان را بغل گرفته‌اید، دیگر خسته شده‌‌اید.

البته بغل گرفتن نوزاد، نه‌تنها امنیت لازم را برای او ایجاد نمی‌کند بلکه شما هم که کمربند ایمنی بسته‌اید را، بابت این موضوع ا دچار عذاب‌وجدان می‌کند!

 راهنمای انتخاب صندلی مناسب کودک

امن‌ترین جا

هر‌سال هزاران کودک، در ‌اثر جراحات ناشی‌از تصادف خودرو کشته می‌شوند. این در‌حالی است که بررسی‌ها نشان داده؛ استفاده صحیح ‌از صندلی مخصوص بچه‌ها در خودرو، امنیت کودکان زیر ۴ سال را تا حد قابل‌توجهی تامین‌ می‌کند. به همین دلیل، امروزه بیشتر خانواده‌هایی که خودروی شخصی دارند، صندلی‌ خودرو را هم جزء اقلام سیسمونی خود قرار داده‌اند. اولین نکته‌ای که باید به آن دقت کنید، این است؛ نوع صندلی که کودک روی آن می‌نشیند، به عوامل مختلفی مانند سایز کودک و نوع خودروی شما بستگی دارد.

ایمن‌ترین صندلی‌های خودرو

بر ‌اساس استانداردهای جهانی، بهتر است نوزادی که تازه از بیمارستان به خانه می‌آید، توسط کریر حمل شود و پیشنهاد می‌شود، تا زمانی که کریر برای نوزاد راحت است، از همین وسیله استفاده کنید. اما ۲ نوع کریر در بازار موجود است؛‌ ‌۱‌‌ نوع‌، فقط مخصوص حمل نوزاد است و نوع دیگر، با قابلیت انعطافی که دارد، امکان نشستن کودک را هم فراهم می‌کند.

نکاتی برای نصب

زمان استفاده صندلی خودرو، این نکات را به خاطر بسپارید:

• دقت کنید که صندلی بعد‌از قرار گرفتن درون خودرو، محکم باشد و با حرکت آن، جابه‌جا نشود.

• هیچ‌وقت صندلی خودروی کودک را، روی صندلی جلوی خودرویی که کیسه‌هوا دارد، قرار ندهید. زیرا، اگر کیسه‌هوا فعال شود، دقیقا به پشتی صندلی کودک برخورد خواهد کرد؛ یعنی جایی که سر فرزندتان قرار دارد و ممکن است، باعث آسیب جدی او شود.

• کمربندهای محافظ صندلی کودک را کنترل کنید و مطمئن شوید که بعد از بسته شدن، دقیقا زیر یا روی شانه کودک قرار می‌گیرند.

• کمربندهای ایمنی خودرویتان را کنترل کنید؛ برخی از آنها برای نصب صندلی کودک، احتیاج به گیره‌قفل دارند که تمام صندلی‌های کودک مخصوص خودرو، دارای این گیره‌قفل هستند. هنگام خرید، حتما این گیره را در خودروی خود امتحان کنید؛ این گیره‌ها برای برخی‌از خودروها مناسب نیستند.

• برای قرار دادن کریر روی صندلی عقب خودرو دقت کنید، کمربند ایمنی خودرو را از مسیر صحیح که زیر ‌کریر تعبیه شده، عبور دهید. بهتر است قبل از نصب کریر، راهنمای آن را به‌دقت بخوانید.

• معمولا زاویه صندلی کودک یا کریر، هر‌دو قابل تنظیم است؛ دقت کنید، زاویه آن به نحوی نباشد که سر ‌کودک از عقب آویزان شود. اگر زاویه صندلی انتخابی‌تان ثابت است، بهتر که ۱ ‌حوله لوله شده یا بالشتی نازک، زیر ‌پایه‌صندلی و نزدیک گوشه‌ای که پشت و زیر‌‌ پایه به‌هم وصل می‌شود، قرار دهید.

• پایه صندلی را خوب محکم کنید. اگر اطراف صندلی بیش‌از یک اینچ حرکت داشته باشد،پس، پایه‌اش به اندازه کافی سفت نشده.

در بازار

صندلی‌های موجود در بازار، معمولا با مارک‌های baby ace، Palm، Pierre Cardin به‌فروش می‌رسند‌. البته تعداد محدودی هم با مارک Chicco عرضه شده که بسیار اندک است و در این بخش، به معرفی سایر مارک‌ها می‌پردازیم.

صندلی‌های baby ace در ۳ ‌مدل TC 402، TC 042 و TC 411 طراحی شده و با ۲ رنگ‌بندی آبی و صورتی در بازار موجود است.

این صندلی‌ها با قابلیت تبدیل به سبد ‌حمل، علاوه‌بر استفاده درون خودرو، در مکان‌های دیگر نیز کاربرد دارند. این صندلی‌ها، برای دو رده‌سنی ۸ تا ۱۲ ماهه و ۱ تا ۴ ساله طراحی شده است.

کمربند صندلی‌اش، قابل‌تنظیم است و روکش آن، جدا شدنی و قابل شست‌و‌شو هستند. مدل TC 411 نیازی به کمربند و محافظ جلوی صندلی نداشته و بخش‌مرکزی صندلی، به‌صورت دل‌خواه قابل‌حذف است. قیمت این مدل صندلی‌ها حدودا ۱۸۰ هزار‌تومان است.

صندلی‌های Palm در ۲ نوع گارددار و پایه‌کائوچویی و ۵ رنگ مختلف تولید می‌شوند. صندلی‌های Palm بسیار سبک و کم‌حجم بوده و تا سن ۴ سالگی کودک، قابل استفاده هستند. این نوع صندلی با قیمتی بین ۸۵ تا صد هزار‌تومان به‌فروش می‌رسد.

سین، جیم!

نصب صحیح صندلی کودک

نکته‌ای که باید در مورد کیسه‌های هوای خودرو بدانید:

تمام خودروهای مدل جدید مجهز به کیسه‌های هوا هستند. در زمان استفاده‌از کمربند ایمنی، کیسه‌های هوا به خوبی از افراد بزرگسال و نوجوانان در مقابل خطرات ناشی‌از تصادف خودرو جلوگیری می‌کنند. ‌اما همین کیسه‌ها برای کودکان بسیار خطرناک هستند.(‌‌به‌خصوص اگر نوزاد درون صندلی مخصوصش باشد). صندلی کودک بهتر است روی صندلی عقب خودرو قرار گیرد؛ چراکه در تصادف با سرعت پایین نیز ممکن است کیسه‌هوا باز شده و خطر آسیب مغزی و گردن و مرگ را به همراه داشته باشد.

خودروهایی که صندلی عقب ندارند یا صندلی عقب آنها برای نشستن مسافر طراحی نشده، گزینه مناسبی برای سفر (درون شهری و برون شهری)به همراه کودکان نیستند. البته شاید بتوان کیسه‌هوا را در این خودروها از‌کار انداخت که بهتر است به دستورالعمل کنترل‌های دستی خودرویتان نگاهی بیندازید.حواس‌تان به نحوه عملکرد کیسه‌های کناری هوا هم باشد، تا وقتی‌که صندلی کودک را نزدیک کیسه‌های کناری هوا می‌گذارید، خطری او را تهدید نکند.

تاریخ: 01 ژوئن 2014
نویسنده: رضا ایرانی
نظرات
نام و نام خانوادگی  
آدرس ایمیل  
آدرس سایت